06 de juliol 2014

Alguns aclariments respecte a les noticies publicades després de la mort de peixos al llac de la goleta.

Fotografia del llac de la goleta hui dia 6/07/2014

Les obres del llac i el sistema de sobreeixidor (aliviadero)  responen al expedient 326/88 i la certificació d’eixes obres al expedient  509/88. Per  tant es varen executar al llarc de l’any 1988, si bé com va quedar clar, com va demostrar el grup de regidors de l’oposició EUPV+UPV,  les obres executades no eren les del projecte  aprovat, es varen repetir desfent el que no era correcte, i finalment es varen recepcionar al agost de 1990.
El equip de govern tripartit d’aquell temps PSPV+PP+UV, va reconèixer que les obres dirigides per l’enginyer  Juan Catalá, respecte a la consolidació del llac i es sistema de sobreeixidor, no s’ajustaven al projecte, i que malgrat que l’empresa constructora ja havia cobrat (abans de fer l’obra, per cert), va tenir que desfer el que havia fet i executar el projecte correctament.
A la memòria del projecte i les medicions es pot comprovar, i comprendre, com funciona el sistema. I deixa clar dues qüestions de les que l’Alcalde i La cotorra de la vall han informat incorrectament, segurament per desconeixement:
1.- El nivell d’aigua del llac es el nivell freàtic de les aigües subterrànies  de la zona .  Les aigües de pluja que també van a parar al llac, s’equilibren en poques hores. El sistema de sobreeixidor sols funciona en moments de moltissima pluja.

2.- No hi ha cap sistema de malla al fons del llac. Es contemplava  en aquella època, que quan el nivell fora baix, apareixeria la bova, i que caldria netejar-la al inici de temporada.  Es el mateix que passa als aigua molls del inici de la calçada. Inevitablement en cas de sequera continuada la falta d’oxigen produeix mort de peixos, al llac de la goleta i a tots els aigua molls, i si els omplim d’aigua potable, el nivell freàtic de les aigües el anivellarà en poques hores i quedarem com “camot”.

Ullal Gran i de les penyetes , hui dia 6/07/2014 amb nivell d'aigua molt baix